گرماتاب چیست و در چه جاهایی از آن استفاده میشود؟

گرماتاب یا هیتر تابشی دستگاهی است که با استفاده از گرمایش تابشی، فضای مورد نظر را گرم می کند. گرماتاب ها سیستم های نوین گرمایشی هستند که امروزه جایگزین سیستم های قدیمی شده اند و از آن ها برای گرم کردن هر نوع مکانی از جمله سالن های صنعتی، سالن های ورزشی، سالن های مرغداری، گلخانه و سایر مکان های دیگر استفاده می شود. در این مقاله از یوتاب، به تحلیل کامل این نوع سیستم های گرمایشی خواهیم پرداخت.

دریافت جدیدترین لیست قیمت هیترهای تابشی فوق کم مصرف
برای دریافت لیست قیمت محصولات یوتاب نام و شماره موبایل خود را وارد نمایید

گرماتاب چیست؟

دستگاه های گرماتاب همچون خورشید، حرارت را از طریق امواج تابشی به سطوح مختلف از جمله بدن افراد و اجسام منتقل نموده و آسایش دمایی را در زمستان ایجاد می نماید. گرماتاب با استفاده از احتراق حاصل از سوخت گاز و در نتیجه گداخته شدن سطح لوله هایی با ضریب تابش بالا، امواج تابشی مادون قرمز را به سطح بدن افراد منتقل نموده و آن را گرم می نماید.

اگر به سالن های مرغداری یا سالن های صنعتی و گلخانه ها رفته باشید حتما با گرماتاب روبرو شده اید. علاوه بر این امروزه در کافی شاپ ها، فضای باز خانگی همچون گرمایش روف گاردن و بالکن ها، دامداری ها، فضاهای باز رستوران ها و بسیاری دیگر از مکان ها این دستگاه ها دیده می شوند. اما چرا در این صنایع از گرماتاب ها یا هیتر تابشی استفاده می شود.

یکی از دلایلی که باعث شده گرماتاب طرفدار زیادی پیدا کند، این است که این دستگاه میتواند حرارت را با کیفیت بالا به روش تابشی انتقال دهد. در این روش مصرف انرژی به طور چشم گیری کاهش پیدا میکند و یک گزینه خوب صنعتگران و دارندگان تولیدی و کارخانه هاست.

نکته بعدی اینکه در این روش برای انتقال گرما نیاز به جریان هوا نیست و شاهد انتقال بیماری و آلودگی در سالن های مرغداری و گلخانه ها نخواهیم بود. از طرفی برای تجهیز سالن های صنعتی به گرماتاب ها از کارشناسان خبره استفاده می شود، که قبل از نصب سالن را منطقه بندی کرده و برای هر منطقه دما و شدت تابش خاصی را طراحی می‌کنند.

تاريخچه كشف امواج حرارتی

ويليام هرشل ستاره شناس انگليسي در سال ۱۸۰۰ ميلادي به كمک يک منشور تجزيه نور و يک دماسنج متوجه شد كه امواج منتشره از خورشيد پس از تجزيه در قسمت طيف آبی دارای كمترين دما و در بخش طيف قرمز دارای بالاترين دما مي باشند.

او در ادامه کشف خود متوجه شد، حركت دماسنج نیز از طرف رنگ آبی به طرف رنگ قرمز با افزايش درجه حرارت توام بود و بيشترين درجه حرارت در طول موج های زير طيف قرمز قرار داشت كه طيف مادون قرمز ناميده شد.

پس از آن مشخص شد كه بيش از 50% انرژی منتشر شده از خورشيد ، به وسيله امواج مادون قرمز به كره زمين می رسد.

در اواخر سال 1950 رابرت گوردون به عنوان مبتكر و پيشگام برای اولين بار مقدمات ساخت دستگاه گرماتاب لوله ای و گاز سوز را برای توليد و انتقال امواج حرارتی با عملكرد مشابه خورشيد، تدارک ديد كه اين دستگاه (گرماتاب) در صرفه جويی مصرف سوخت جايگاه ويژه ای را به خود اختصاص داد.


بیشتر بخوانید: قیمت گرماتاب در سال 1402 + لیست قیمت


مزایای استفاده از سیستم گرماتاب

  • کاهش مصرف سوخت
  • آلودگی کمتر نسب به سایر سیستم های گرمایشی
  • آسایش حرارتی
  • کیفیت بالای هوای داخلی
  • انعطاف پذیری
  • عدم اشغال محیط
  • صرفه جویی در هزینه
  • اتلاف انرژی کمتر
  • وابسته نبودن به سیستم گرمایش مرکزی

پس با این حساب برای نصب این سیستم گرمایشی در سالن های صنعتی خود باید از شرکت های معتبر که کارشناسان با تجربه دارند استفاده کنید. معمولا از این نوع سیستم های گرمایشی در اماکن بسته بزرگ استفاده میشود.


بیشتر بخوانید: مزایای گرماتاب چیست؟


گرماتاب چگونه کار میکند؟

گرماتاب با تبدیل گاز به گرمای تابشی کار می کند. مادون قرمز بخشی از طیف الکترومغناطیسی است. این گرما همان احساس گرمایی است که آفتاب زمستانی روی صورت شما میتاباند . این حتی همان شکل گرمایی است که از بدن ساطع می شود. این ابتدایی ترین شکل گرمایش شناخته شده برای انسان است.

مادون قرمز روش انتقال مستقیم گرما از بخاری به جسم (شما و اجسام اطرافتان) بدون گرم کردن هوای بین آن است. این همان گرمایی است که ما از محیطی که توسط خورشید گرم می شود احساس می کنیم و طول موجی که بدن به بهترین شکل جذب می کند. این نوع گرمایش 100٪ ایمن و طبیعی است. البته این نکته را باید بگوییم که اشعه ماوراء بنفش خورشید است که مضر است، نه مادون قرمز.

آیا روش گرمایش گرماتاب کارآمد است؟

از آنجایی که در مدل گرمایش همرفتی برای گرم کردن یک مکان و رساندن آن به دمای مطلوب حداقل 24 تا 36 ساعت زمان نیاز است در این روش، کمتر از یک ساعت افراد و اجسام را به دمای مطلوب میرساند و این باعث میشود تا در مصرف انرژی به شدت صرفه جویی شود. علاوه بر این در روش گرمایش به صورت گرماتاب، هدر رفت انرژی اتفاق نمی افتد.

در چه جاهایی باید از گرماتاب استفاده کرد؟

در ادامه با برخی از جاهایی که گرماتاب، حرارت و گرمای مورد نیاز آن را تامین میکند، آشنا خواهید شد.

سالن های ورزشی

یکی از معضلاتی که مالکان سالن های ورزشی در سال های اخیر با آن درگیر هستند، تامین گرمای مورد نیاز سالن در فصول سرد سال است. استفاده از تجهیزات غیر استاندارد گرمایشی ، باعث بروز اتفاقات زیادی از جمله گاز گرفتگی در سال های اخیر شده است. همچنین در برخی از سالن های ورزشی به دلیل استفاده از موتورخانه مرکزی، سالانه هزینه هنگفتی بابت حفظ و نگهداری از تجهیزات و تامین انرژی و استهلاک قطعات و تجهیزات پرداخت میشود که این یک مشکل بزرگ محسوب میشود.

یکی از سیستم های گرمایشی استاندارد و کم هزینه ای که میتواند از بروز خطرات جلوگیری کند، گرماتاب است. استفاده از این سیستم گرمایشی موجب شده تا گرما از طریق لوله ها ساطع و انرژی از طریق امواج منتقل شود. در نتیجه زمان گرم شدن هوای محیط به حداقل و مصرف سوخت کاهش می یابد.

مرغداری ها

در مرغداری هایی که از سیستم های گرمایشی قدیمی مثل بخاری های نفتی و گازی استفاده میشود، به دلیل بالا رفتن گرمای تولید شده و جمع شدن آن زیر سقف سالن و سرد بودن کف سالن، باعث تجمع طیور دور سیستم گرمایشی میشود که این تجمع و ازدحام، طیور را دچار خفگی میکند و تلفات را بالا میبرد.  با نصب سامانه های گرمایشی تابشی در ارتفاع، این مشکل حل شده و گرما از طریق امواج الکترومغناطیسی ساطع و محیط به صورت یکنواخت گرم می شود.

سالن های تولیدی و کارخانجات

تامین گرمای سالن های تولیدی و کارخانجات به دلیل بزرگ بودن، با موتورخانه و بخاری مشکلات زیادی را به وجود می آورد. تجهیز کردن سالن به بخاری و یا سیستم گرمایشی موتورخانه و نگهداری و تعمیرات آن باعث میشود که سالانه هزینه های زیادی صرف این کار شود.

دستگاه های گرماتاب به دلیل هزینه پایین و مصرف انرژی کمتر نسبت به سایر سیستم های گرمایشی بهترین گزینه برای تامین گرمای این گونه سالن ها و تولیدی هاست.

نصب سیستم گرماتاب

هنگام نصب سیستم گرماتاب باید به فاصله‌ی استاندارد ذکر شده در دستورالعمل نصب آن توجه کنید. نزدیک بودن بیش از اندازه‌ی گرماتاب به سطح، باعث افزایش بی‌رویه‌ی دمای سطح می‌شود و ممکن است خطر آفرین باشد. همچنین باید به زاویه‌ی نصب آن توجه کرد. زاویه‌ی نصب گرماتاب باید به گونه‌ای باشد که امواج گرمایشی به سطح مورد نظر شما بتابد.

 

  • برچسب ها:

ارسال نظر